Maart

1 – Grote brand legt stal van ‘de Karperhoeve’ in de as
Een grote uitslaande brand heeft de stal van de Karperhoeve aan de Zuidbuurt volledig in de as gelegd. Er waren op dat moment zes paarden in de stal aanwezig. Die konden op het nippertje worden gered. Voor de schapen en lammeren kwam de hulp jammerlijk te laat. De dieren kwamen in het vuur om. Naar het zich laat aanzien is de gloednieuwe stal door kortsluiting in brand geraakt. De bewoners bleven ongedeerd. Omwonenden begonnen spontaan een doneeractie om de gedupeerde eigenaren een hart onder de riem te steken. De Karperhoeve organiseert normaliter allerlei evenementen en activiteiten voor de inwoners van Maassluis en de omliggende gemeentes zoals boerenmarkten, wandelingen en andere acties.

18 – Herdenking 80 jaar Maassluis’ bombardement
Op 18 maart 1943 werd Maassluis gebombardeerd door geallieerde vliegtuigen. Dit jaar dus precies 80 jaar geleden. Men probeerde op deze manier de oliefabrieken ‘Witol’ en ‘de Ploeg’ te vernietigen om zo de Duitse bezetter tegen te werken. Helaas werden de fabrieken niet getroffen. De bommen richtten echter zware schade aan in het centrum van Maassluis, waarbij 18 mensen het leven lieten. De 80-jarige herdenking werd omlijst door gidsen van de Historische Vereniging, die speciale routes liepen door het centrum om aan te geven waar de bommen vielen. De wandeling eindigde bij het monument bij de Groote kerk.

21 – Maassluis opgeschrikt door dodelijk geweld
Op de Fenacoliuslaan is vannacht een 42-jarige man door geweld om het leven gekomen. Hij wandelde met zijn zoon naar huis, nadat hij een partijtje squash had gewonnen. Ze passeerden een huis aan de Fenacoliuslaan, waar nog licht brandde. Voor de grap klopte de vader op het raam. Hierop werd bijzonder agressief door de bewoners gereageerd. Uiteindelijk kreeg de man een klap, waardoor hij achteroversloeg en met zijn hoofd op de grond viel. Hij overleed aan zijn verwondingen. De vermoedelijke dader heeft zich later gemeld op het politiebureau.

29 – Wagenbrug na renovatie weer open
De wagenbrug, tussen de Goudsteen en de Markt is na een renovatie weer voor alle verkeer geopend. De brug werd voorzien van een nieuw houten dek en alle schilderwerk en het befaamde (valse) wapen van Maassluis, dat de brug al sinds mensenheugenis siert werden grondig onder handen genomen en zien er weer als nieuw uit. De brug werd vakkundig door de sluiswachters van de Monstersche Sluis, die ook de bruggen over de Noordvliet bedienen, geopend. Wethouder Evers sprak de aanwezige toeschouwers toe en daarna werd de brug weer neergelaten. Met de renovatie van de Wagenbrug zijn alle drie de bruggen over de Noordvliet gerestaureerd en gerenoveerd. Ze kunnen er weer een flinke tijd tegen.

Maanden

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari