Februari

9 – Maassluis-brede acties voor Turkije en Syrië
De gemeenteraad van Maassluis heeft samengewerkt met moskeeën, kerken en allerlei wijkverenigingen om de acties die overal worden georganiseerd ten gevolge van de enorme aardbeving in Turkije en Syrië, enigszins te stroomlijnen. Op 6 februari werd een gebied op de grens van Turkije en Syrië door een enorme verwoestende aardbeving getroffen. De aardbeving heeft, behalve in Turkije, ook in Syrië grote impact. Verscheidene bewoners van de Lady Anne, waar Syrische vluchtelingen tijdelijk zijn ondergebracht, maken zich grote zorgen over familieleden in dat gebied. De gemeente doneert 1 euro per inwoner voor de hulpverlening aan het rampgebied. Er zal meer dan € 35.000,- beschikbaar worden gesteld.

14 – Burgemeester Haan verlaat Maassluis voortijdig
Vandaag werd bekend dat burgemeester Edo Haan waarnemend burgemeester van Zwijndrecht wordt. Zijn nieuwe functie begint al op 8 maart. Tot 15 april zal Haan beide functies combineren. In die tussentijd zal commissaris van de Koning Jaap Smit met de Maassluise fractievoorzitters in contact treden om te komen tot aanstelling van een waarnemend burgemeester.

16 – Gemeenteraad dringt aan op snelle hervatting veerdienst
De gemeenteraad heeft een motie aangenomen, waarin het falen van Blue Amigo, de exploitant van de veerdienst naar Rozenburg, alsmede het hele systeem van aanbesteding wordt afgekeurd en de provincie Zuid-Holland zover te krijgen dat de veerverbinding op een zo kort mogelijke termijn wordt hervat met de oorspronkelijke veerboten en de oorspronkelijke dienstregeling. Blue Amigo heeft volgens de raad niet alleen de provincie, maar ook de inwoners van zowel Maassluis als Rozenburg in de kou laten staan. De veerdienst is al sinds oktober uit de vaart. Het bedrijf verklaarde dat de veerboten niet gerepareerd konden worden door gebrek aan geschikte onderdelen. Het blijkt nu Blue Amigo aan geld te ontbreken om de reparatie te laten uitvoeren. Er is veel onduidelijkheid, want de provincie heeft aangegeven de reparaties te betalen. Echter wanneer de veerdienst wordt hervat is vooralsnog onbekend.

23 – Carillon gedenkt een jaar oorlog in Oekraïne
Beiaardier Gerard de Waardt heeft vandaag met een programma tussen 11.00 en 12.00 herdacht dat de oorlog in Oekraïne nu al een jaar duurt. Voor dit programma luidde enige tijd de grootste (rouw-) klok van de Groote kerk, waarna de Waardt begon met het Oekraïense volkslied te spelen. Hij vervolgde met enkele Westerse en Oekraïense vredesliederen en besloot met het Europese volkslied ‘Alle Menschen werden brüder’.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari