Mei

1 – Zitplateau op Wateringsche Sluis in gebruik genomen
Wethouder Sjef Evers en Hoogheemraad Manita Koop hebben vandaag het nieuwe zitplateau op de Wateringsche Sluis in gebruik genomen. Door de aanleg van dit zitplateau kunnen wandelaars van het prachtige uitzicht over de Maassluise haven genieten. De Wateringsche Sluis is gerenoveerd waar nodig en is nu weer toekomstbestendig. De sluis is volledig geïnspecteerd en waar nodig is schade hersteld en opgeknapt. De pomp in de sluis is ook weer bedrijfsklaar gemaakt. De schuif van de sluis is uitgerust met op afstand bedienbare luiken, die het voor vissen mogelijk maken de sluis te passeren. Wat later zal ook de kade bij de sluis helemaal hersteld zijn.

4 – Kransen en bloemstukken na 4 mei herdenking gestolen
In de avond van 4 mei bleek een groot gedeelte van de eerder die avond gelegde kransen en bloemstukken van het herdenkingsmonument aan de Prinses Julianaweg te zijn gestolen. Het gemeentebestuur reageerde geschokt en met ongeloof. Echter is tot op heden nog niet bekend wie en hoe deze diefstal pleegde. De politie heeft de zaak in onderzoek.

12 – Oplevering Vlootschouwer begonnen
Wethouder Sjoerd Kuiper heeft vandaag de sleutels uitgereikt aan de eerste huurders van de duurzame seniorenappartementen in de Vlootschouwer. De 70 nieuwe seniorenappartementen zullen worden bewoond door ouderen die nu in ‘niet-senioren’-woningen wonen en zo zorgen voor doorstroming van de huizenmarkt. De Vlootschouwer is de nieuwste uitbreiding van woonservicezone de Vloot en bestaat uit 70 duurzame, gasloze en energiezuinige woningen en de begane grond zal worden ingericht als nieuwe polikliniek St. Fransiscus Gasthuis/Vlietland en de apotheek Furieade, die nu nog gevestigd zijn in het nabijgelegen Gezondheidsgebouw de Vloot.

15 – Boekhandel het Keizerrijk sluit de deuren
Vandaag werd bekend dat boekhandel ‘het Keizerrijk’ de deuren voorgoed gaat sluiten. Het lukt eigenaar Onno Huiberts niet meer de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Vijf jaar geleden nam hij nog vol enthousiasme het stokje over van Wim Keijzer, maar de boekenwereld is de laatste jaren in recordtempo veranderd. Er wordt minder gelezen en de verkoop van boeken verlegt zich langzaam maar zeker naar het internet. Ook de stijgende verkoop van e-books om te lezen op tablets en smartphones helpt daar niet aan mee. Leg daar de lockdowns door Corona ook eens bij om het voor een zelfstandige boekhandel treurige plaatje compleet te maken. Op 24 mei (notabene boekendag) sloot deze toch typisch Maassluise winkel voorgoed zijn deuren.

25 – Veerdienst Maassluis-Rozenburg failliet
De exploitant Blue Amigo van het veer Maassluis-Rozenburg heeft faillissement aangevraagd en heeft de veerdienst vanmiddag om 15.00 uur direct gestaakt. Dat betekent dus dat er geen veerverbinding meer is tussen Maassluis en Rozenburg. Honderden reizigers zijn daardoor gedupeerd. Al sinds oktober 2022 is het autoveer uit de vaart door technische defecten. De beide veerboten lagen al een tijdje bij de werf voor reparatie. Eerst werd gezegd dat er geen onderdelen voorradig waren, maar later is gebleken dat de exploitant door geldgebrek de reparaties niet kon laten uitvoeren. De ingehuurde veerboot Otter onderhield voor voetgangers en fietsers de verbinding. Lange onderhandelingen tussen Blue Amigo en de Provincie Zuid-Holland brachten geen oplossing voor de aanhoudende problemen en hierop heeft Blue Amigo per direct de stekker uit het veer getrokken.

Maanden

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari