Jaarkroniek

 • 2019
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • Oktober

  4 – Een nieuwe theewinkel en een Kleinere Reus
  Vandaag zijn de deuren geopend van een nieuw opgezette koffie- en theewinkel ‘Colet aan de Kade’. Trouwe klanten van de koffie- en theewinkel ‘Geur en Aroma’ aan de Veerstraat weten dat ‘Colet aan de Kade’ de voortzetting is van deze winkel, die afgelopen voorjaar de deuren sloot, omdat eigenaresse Eline besloot om te gaan verhuizen. Moeder en dochter Cora Moerman en Nicolette Nuijten, de huidige eigenaren van speelgoedwinkel ‘de kleine reus’ hadden zin in een nieuwe uitdaging na twintig jaar in het speelgoed te hebben gewerkt. Zij besloten hun speelgoedwinkel te verkopen en de theewinkel voort te zetten. Het pand van ‘de kleine reus’ is verbouwd en gedeeld in twee winkels, waarin de speelgoedwinkel door een nieuwe eigenaar in afgeslankte vorm wordt voortgezet. De nieuwe koffie-, theewinkel, waar ook snoep en chocolade in allerlei vormen en smaken verkrijgbaar is, vormt de andere helft van het pand.

  6 – Onvergetelijk openingsspektakel bij 40e editie Furieade
  De alweer 40e editie van de Furieade werd vanavond geopend met een indrukwekkende openingsshow in en rond de havenkom. Na de traditionele binnenvaart van de enige nog varende stoom gedreven zeesleepboot ‘Furie’, ging een prachtig verlicht spektakel van start De openingsact, die begint met een man die over een koord over de haven loopt, verloopt perfect en is een fantastische show die be-staat uit muziek, licht en draaiende installaties op drijvende pontons die door bootjes worden voortbewogen. Op de installaties bevinden zich acteurs en acrobaten die allerlei capriolen uithalen. Op de kade dansen dansers op stelten en in vleermuiskostuums. De toeschouwers genoten zeer ondanks de regen en lieten zich na afloop met groot applaus van zich horen. De rest van de festiviteiten had gelukkig veel minder last van regen en de inwoners van Maassluis heb-ben weer kunnen genieten van een prachtig maritiem spektakel.
  November

  21 – Geen GTL in de sleepboothaven Maassluis
  Ondanks dat de gemeenteraad per motie had aangedrongen op het gebruik van GTL-brandstof in de sleepboothaven Maassluis, heeft de Stichting Sleepboothaven Maassluis laten weten hier weinig voor te voelen. GTL-brandstof is aardgas, dat met een speciaal procedé is omgezet naar synthetische diesel (Gas To Liquid). Volgens onderzoek zou dit de CO2-uitstoot met zo’n 20% kunnen verminderen. De reden die de stichting hiervoor aanvoert is het feit dat er een reële kans is op schade aan de vaak zeer oude en unieke motoren. Verder voert de stichting aan dat er met deze motoren heel weinig draaiuren worden gemaakt en het dus het risico niet waard is, omdat de bijdrage aan vermindering van de uitstoot vrijwel verwaarloosbaar is. Bovendien maken de schepen, als ze stil liggen, gebruik van wal-stroom en gebruiken ze hun dieselgeneratoren niet.

  25 – Schansbrug kleurt oranje tegen geweld tegen vrouwen
  De Schansbrug kleurt vanaf vandaag tot 10 december oranje. Op deze manier doet de gemeente Maassluis mee aan de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen ‘Orange the World’ en daarom zette wethouder Bronsveld vanavond de Schansbrug in de oranje schijnwerpers. De kleur oranje staat voor een zonnige toekomst, die vrij is van geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereldwijd krijgt 30% van de vrouwen ooit te maken met geweld. Verassend genoeg is dat in Nederland niet minder dan 45% (!). Door een belangrijk gebouw binnen de grenzen oranje uit te lichten laten overheden zien, dat zij deze actie steunen en het stoppen van geweld tegen vrouwen en meisjes steunen. Zo kleurden eerder Niagara Falls, Time Square en de Brandenburger Tor al oranje.

  Maanden

  Oktober

  September

  Augustus

  Juli

  Juni

  Mei

  April

  Maart

  Februari

  Januari