Januari

10 – Maassluise muis voor Maassluise baby’s
Voortaan krijgen de ouders van een baby, die op het Maassluise stadhuis wordt aangegeven een Maassluise muis. De breisters van het breicafé ‘de Waker’ hebben daarvoor de afgelopen weken flink gebreid om een mooie voorraad op te bouwen. De eerste twee ‘Maassluise Muizen’ voor een jongetje en een meisje, zijn deze week door ontwerpster Valery Kolk aangeboden aan de burgemeester. Ook Maassluise baby’tjes die ter wereld zijn gekomen in het Schiedamse ziekenhuis Fransiscus Vlietland komen in aanmerking voor een Maassluise Muis. Mats van Schaik, het eerste kind van Maassluizers Martijn van Schaik en Angelique Vis werd op 1 januari 2019 geboren in Schiedam en dus ook het eerste kind, dat een Maassluis Muis kreeg aangeboden. Burgemeester Haan is blij met de ‘Maassluis Muis’ “Een baby krijgen is zo’n wonder, daar hoort gewoon een felicitatie bij van de stad waarin het kind opgroeit. En waar kun je beter groot worden dan in Maassluis?”, aldus de burgervader.

13 – Beeld vervangen door 3D-geprinte kopie
Het beeld ‘Stormkracht’ van Friedie Kloen, dat op de vloedpaal tussen de KoePaardbrug en de spoorbrug staat is vervangen door een kunststof kopie. Het oorspronkelijke beeld van hout bleek dermate door de elementen aangetast in zestien jaar tijd, dat vervanging noodzakelijk bleek. Het Maassluise bedrijf VKN vervaardigde een exacte kopie in kunststof van het oorspronkelijke beeld met behulp van een 3D-printer. Om het beeld een ‘houten’ uitstraling te geven heeft de kunstenares met speciale verf houtnerfimitatie aangebracht. Het beeld ‘Stormkracht’ verbeeldt een over het water turende figuur en maakt deel uit van de zogenaamde ‘Boeiende Route’ een route met meer beelden van Kloen met een nautische achtergrond. De beelden staan alle in Maassluis.

18 – BuurtVeiligBus moet burger en wijkagent dichter bij elkaar brengen
In een poging de wijkagent meer bekend te maken bij de Maassluise burgerij, is vandaag de BuurtVeiligBus voor het eerst verschenen op de vrijdagmarkt. Burgers kunnen terecht voor een praatje met of om een vraag te stellen aan de wijkagent. Maassluis had voor de gelegenheid de bus geleend van de gemeente Midden-Delfland, omdat deze gemeente de bus ook aan buurgemeentes ter beschikking stelt. De gemeente Maassluis wil de BuurtVeiligBus vooral voor preventieve doeleinden inzetten, zoals voorlichting over de Politie en preventie-tips. Ook kan bij incidenten de bus assisteren bij hulpverlening van brandweer en politie, want er is een AED, EHBO-koffer en een groot model schuimblusser aan boord. De bus gaat zeker geen dienst doen als aangifteloket, zoals in Midden-Delfland. Aangifte doen kan in Maassluis op de politiepost in het stadhuis.

24: Erespeld der Gemeente voor Lenie van Duijn
Bij haar afscheid als voorzitter van de Ver-eniging Vrienden van het Witte Kerkje heeft Lenie van Duijn-Camfferman de Erespeld der Gemeente ontvangen uit handen van burgemeester Haan. De Vereniging Vrienden van het Witte Kerkje heeft zich ten doel gesteld het markante Witte Kerkje, oorspronkelijk thuis van de Ne-derlandse Protestanten Bond afdeling Maassluis e.o., te behouden voor Maassluis door op een andere manier te exploiteren. Uit de opbrengsten wordt het onderhoud aan het gebouw bekostigd. Volgens burgemeester Edo Haan is de Vereniging Vrienden van het Witte Kerkje onder de deskundige en enthousiaste leiding van Mw. Van Duijn een begrip geworden bij veel Maasslui-zers en organisaties op sociaal en cultureel gebied. Haar drijfveer hierbij was het unieke gebouw in stand te houden en geschikt te maken voor diverse gebruikers. Dat is uitstekend gelukt.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari