September

1 – Monstersche Sluis officieel heropend
Nadat op 24 juli de laatste afsluiting in de vorm van een kleikist uit de sluis werd gegraven waren de laatste testen gereed. Onder grote publieke belangstelling werd op deze zonovergoten zaterdag de kroon gezet op het jarenlange werk van Stichting de Monstersche Sluis: De Monstersche Sluis is sinds vandaag weer een officieel werkend monument. Commissaris van de Koning in Zuid-Holland ‘Jaap Smit verzorgde de openingshandeling door de sleutel van de sluis, die door een drone werd bezorgd, te overhandigen aan de sluiswachters, die vervolgens de sluisdeuren openden om het eerste schip, met Smit en burgemeester Haan aan boord door de sluis te laten varen. Dit was het eerste schip dat sinds 1972 door de sluis werd geschut.

8 – Open Monumentendag 2018
De hele dag stond in het kader van de Monstersche Sluis. ’s Ochtends was de stad al in rep en roer omdat een grote groep Watergeuzen met aanhang Maassluis had aangedaan om de Spanjaarden, die de stad bezet hielden, een lesje te leren. De Spanjaarden hadden zich de woede van de bevolking op de hals gehaald door de Prinsgezinde burgemeester op te brengen met de bedoeling hem in Delft te laten berechten. Hoewel ‘de Strijd om de Sluizen’ natuurlijk nagespeeld werd ging het er wel net echt aan toe. Na de officiële opening bleef het nog lang gezellig rond de binnenhaven. Daar hielpen de bieren en wijnen, die speciaal zijn gemaakt voor de Monstersche Sluis, wel aan mee.

16 – Manege Middenhof Hippisch Ondernemer van het jaar
Manege Middenhof, gevestigd aan de Maassluise Zuidbuurt, is uitgeroepen tot Hippisch Ondernemer van 2018. Manege Middenhof kreeg de prijs uitgereikt tijdens de Horse Event Ondernemers dag in Haarlemmermeer vanwege de uitstekende indeling en opzet van het bedrijf, de samenwerking met de plaatselijke vereniging (Paardensportvereniging Lickebaert) en de lessen voor gehandicapten. Bovendien viel de jury de constante vernieuwing in het bedrijf op, waarbij rekening wordt gehouden met duurzaamheid en milieu.

19 – IKC de Kindertuin officieel geopend
Vandaag wordt het twaalfde integraal kind centrum (IKC) van UN1EK Onderwijs geopend: IKC de Kindertuin, gevestigd in een splinternieuw gebouw aan de Guido Gazellestraat in Maassluis. Sinds dit schooljaar heeft de Kindertuin haar deuren geopend voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Ze kunnen er terecht voor complete dagopvang, peuteropvang, basisonderwijs en buitenschoolse opvang. Duurzaamheid en techniek zijn belangrijke thema’s. In en rond het gebouw is er voor de kinderen volop gelegenheid om de natuur te voe-len, ervaren en ontdekken. Op het dak van het gebouw is een moestuin gevestigd, waar de kinderen, samen met ouders en vrijwilligers uit de wijk, bloemen en groentes kunnen telen. Er is ook een sportzaal van de Gemeente Maassluis gevestigd. Deze wordt behalve door de Kindertuin ook gebruikt voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en door sportverenigingen.

27 – Winkelcentrum Koningshoek heropend na grondige make-over
Vandaag heropent burgemeester Haan het winkelcentrum Koningshoek. Niet alleen vandaag, maar het hele weekend staat in het teken van de feestelijke heropening met leuke acties voor jong en oud. Winkelcen-trum Koningshoek is de afgelopen drie jaar op de schop geweest en soms was het echt wel een beetje rommelig en lawaaiig, maar het is het wel waard geweest. Het winkelcentrum is volledig gerenoveerd. Het interieur is licht en ruim en de uitstraling van het gebouw is weer volledig bij de tijd. Haast niets doet meer denken aan het in 1972 gebouwde betonnen gebeuren, dat in 1975, 1982 en 1985 werd gemoderniseerd en uitgebreid en volledig overkapt. Doordat de pas-sages stuk voor stuk zijn aangepakt is het winkelcentrum in de verbouwperiode nooit geheel gesloten geweest. Wel hebben de nodige winkels soms tijdelijke onderkomens gehad omdat hun eigen locaties werden aangepakt. Het interieur is nu gereed. Wat rest is de buitenruimte, want ook de parkeerplaatsen worden opnieuw ingericht. Dit zal de komende weken worden uitgevoerd

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari