Februari

1 – Nieuwe theaterdirecteur voor Theater Koningshof
Sinds vandaag is Wim Staessens begonnen als nieuwe directeur van Theater Koningshof. Hij kent het bewogen verleden van het Theater in Maassluis, maar bespeurt het enthousiasme van alle betrokkenen om nu vooral vooruit te kijken. Staessens, geboren in België en van origine acteur, heeft zijn sporen in theaterland verdiend in buurgemeente Vlaardingen bij het Kunst- en Cultuureducatiecentrum KADE40, dat hij mede hielp opbouwen. Hij zag een gelijkenis met KADE40 en Theater Koningshof om mensen en groepen bij elkaar te brengen en samen te laten werken.

17 – Furie 40 jaar in Maassluis
De nog enige bestaande zeegaande zeesleepboot ‘Furie’ werd in 1978 de haven van Maassluis binnengesleept. Deze avond vieren de vrijwilligers van de ‘Furie’, dat deze heugelijke gebeurtenis precies 40 jaar geleden is. Gememoreerd werd aan het oprichten van de stichting ‘Hollands Glorie’, die certificaten van eigendom uitgaf om de nodige financiën bijeen te krijgen om de ‘Furie’ te kunnen aankopen en weer in haar oorspronkelijke staat terug te brengen. Dankzij een groot aantal vrijwilligers is dit uiteindelijk goed gelukt. Er ligt nog wel een flinke lijst met klussen voor de komende jaren, maar over het algemeen is de ‘Furie’ in goeden doen.

18 – Brand in sportschool Fitline
Deze avond breekt brand uit in de bovenverdieping van sportschool Fitline aan de Govert van Wijnkade. De brand veroorzaakt flinke schade, maar gelukkig raakt niemand gewond. De brand wordt snel opgemerkt door zowel de brandalarminstallatie van de sportschool als omwonenden, die rook zien opstijgen uit het gebouw en de brandweer waarschuwen. In eerste instantie wordt gevreesd voor het leven van een vrouw, waarvan men aan-neemt dat ze in het gebouw aanwezig was, maar later blijkt dat zij het gebouw op tijd kon verlaten. De donderdag erop kan Fitline zijn deuren weer beperkt openen, maar het algehele herstel van het pand zal maanden gaan duren.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari