Mei

6 – VDL Maassluis bestaat 100 jaar
De oudste voetbalclub van Maassluis, VDL, bestaat vandaag precies 100 jaar. Dat wordt gevierd met een feestelijke reünie met leden, oud-leden, vrijwilligers, ouders en sponsors. Hoewel 6 mei de officiële oprichtingsdatum is wordt het hele jaar door feest gevierd. Bijna in alle maanden van het jaar zijn er speciale jubileumactiviteiten. Een paar voorbeelden: een Feyenoord-weekend, een Girls soccer dag en een Robin van Persie toernooi, zowel voor jongens als meisjes.

11 – Nieuw college met vier wethouders
De raadsfracties van CDA, VVD, PvdA en D’66 heb-ben coalitieakkoord bereikt en presenteren dat vandaag. De plaats van de presentatie is de bouwplaats in de wijk Sluispolder-West waar een bijzonder duurzaam type huizen wordt gebouwd. Het coalitieakkoord heeft de titel: ‘Samen Maassluis, investeren in een duurzame toekomst’. Vandaar vond men deze plek wel passend. In Sluispolder-West wordt momenteel geïnvesteerd in een duurzame toekomst. Tijdens de presentatie worden de hoofdpunten uit het akkoord toegelicht en wordt de portefeuilleverdeling van de wethouders bekend gemaakt. Het nieuwe college van B&W bestaat naast burgemeester Edo Haan uit de wethouders Bronsveld en Voskamp (CDA), Kuiper (PvdA) en Van der Wees (VVD).

29 – Maassluis overspoeld door hevige stortbui
In de late middag wordt Maassluis overspoeld door een stortbui die in 40 minuten tijd ruim 70 mm regenwater neerklettert. De burgerzaal van het Stadhuis loopt onder, waardoor de installatie van de nieuwe wethouders uitgesteld moet worden. Veel panden in het oude centrum lopen waterschade op, maar ook het nieuwe winkelcentrum Koningshoek, nog niet eens helemaal klaar, heeft flink te lijden Helaas loopt ook veel rioolwater direct af naar het oppervlaktewater. Hierdoor ontstaat rond het Wipperspark behoorlijke vissterfte, doordat de zuurstof uit het water snel werd opgebruikt. Marc van der Lee-Damee, rioolbeheerder van Maassluis, stelt dan ook dat de ‘sponswerking’ van Maassluis moet worden vergroot door de stad te ‘vergroenen’. Zo kunnen hoosbuien als vandaag beter worden opgevangen. Meer opslagruimte voor water kunnen bestaan uit vergroten van sloten, verwijderen of veranderen van verharding van wegen en ook het aanleggen van grote parken voor waterberging zou een oplossing kunnen bieden.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari