Juni

1 – Excelsior Maassluis viert 100 jarig bestaan
Na VDL vierde vandaag die andere voetbalclub in Maassluis, Excelsior Maassluis, dan ook zijn eeuwfeest. De jubileumweek werd begonnen met een heuse Duck race met 5000 bad eendjes in de Zuidvliet. Het spektakel in de Zuidvliet werd voor de eerste keer georganiseerd. Alle 5.000 eendjes waren verkocht en brachten samen € 32.500,- op. De eigenaar van het winnende eendje won een geheel verzorgde reis naar Curaçao. De opbrengst van de verkoop gaat gedeeltelijk naar een opknapbeurt van het sportcomplex van Excelsior M. en een ander gedeelte komt ten goede aan het oncologisch centrum Daniel den Hoed in Rotterdam.

23 – Zeker 800 watervogels besmeurd met stookolie
De tanker Bow Jubail, eigendom van Odfjell Tankers, heeft 220 ton stookolie gelekt in de Derde Petroleumhaven in Rotterdam. Het schip was tegen een steiger van LBC Tank Terminals gevaren en lek geslagen. Handhaving Maassluis meldde dat er ook wat olie de haven van Maassluis binnen kwam drijven. De sluizen werden gesloten en roeiers hebben de buitenhaven afgesloten. In de loop van zondag 24 juni 2018 werd de impact voor de vogelpopulatie duidelijk. Met name honderden zwanen werden slachtoffer van de stookolie die zich over Het Scheur en de Waterweg verspreidde. Hulpdiensten rukten massaal uit om de besmeurde zwanen op het droge te krijgen waarna ze schoongemaakt konden worden.

23 – In ’t Portiek verleden tijd
Frans Vonk bakt zijn laatste pannenkoeken vandaag. Na zo’n dik-ke 40 jaar stopt hij met zijn zaak v/h In ’t Portiek aan de Dr. Kuijperkade. Vonk kreeg de kans de zaak te verkopen en daarmee was zijn pensioen veilig gesteld. Ondanks dat zal het sluiten van zijn zaak niet zonder emotie verlopen, weet Vonk nu al. Het is toch je leven gedurende al die jaren. V/h In ’t Portiek is heel bekend voor veel Maassluizers. Bij elke inwoner van de stad heeft er ooit wel eens een pannenkoek of een ijsje gegeten. Veel klanten zeggen de zaak te gaan missen.

29 – Café-restaurant ’t Oeverbos sluit voorgoed de deuren
Café-restaurant ’t Oeverbos sluit vandaag voorgoed haar deuren. Voor de aanleg van de Blankenburgtunnel moet het houten gebouw, waar eigenaar Ronald Bot 35 jaar werkte, wijken. Voorlopig wordt het pand nog niet gesloopt, want Rijkswaterstaat wil het gebruiken, maar als de Blankenburgverbinding er eenmaal ligt zal het pand uiteindelijk toch verdwijnen. ’t Oeverbos was jarenlang een begrip voor Maassluis e.o. Ronald Bot en zijn personeel hebben ervoor gezorgd dat vele klanten een plezierige pauze tijdens wandel- of fietstocht hadden en er zijn ook veel verjaardagen en jubilea gevierd.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari