Maart

2 – IJspret in Maassluis
Door invallende vorst kan volop worden geschaatst op de Maassluise vlieten. Dat levert prachtige winterse plaatjes op. Hoewel het plezier maar een weekend duurt, gaat 2018 de boeken in als een schaatsjaar.

5 – Reizende tentoonstelling over 75-jarig bombardement Maassluis
Vanmiddag opende burgemeester Edo Haan een reizende tentoonstelling over het bombardement op Maassluis van 18 maart 1943, dit jaar dus 75 jaar geleden. Samen met de Historische Vereniging Maassluis en Museum Maassluis werd bepaald hoe dit feit het best kon worden herdacht. Dat is gedaan met een wandeling langs het gebied waar de bommen zijn gevallen. Verder is een educatieve tentoonstelling ingericht in de foyer van het stadhuis. Voorzitter Gertjan van de Velden van de Historische Vereniging Maassluis, een kenner bij uitstek over Maassluis in de Tweede Wereldoorlog zal presentaties verzorgen voor de groepen 8 van de basisscholen van Maassluis. De tentoonstelling zal na het stadhuis te zien zijn in de Groote Kerk, DrieMaasHave, de Vloot, de Tweemaster en de bibliotheek.

21 – CDA wint gemeenteraadsverkiezingen
De gemeenteraadsverkiezingen in Maassluis zijn gewonnen door het CDA. Deze partij won een zetel en werd de grootste partij in de Maassluise raad met 5 zetels. GroenLinks is nieuw in de raad met een zetel. Ook nieuw is de partij Forum voor Maassluis, een afsplitsing van Maassluis Belang en komt met twee zetels in de raad. De volledige uitslag: CDA 5 (was 4), VVD 4 (was 4), PvdA 3 (was 4), VSP 3 (was 4), Maassluis Belang 2 (was 4), Forum voor Maassluis 2, ChristenUnie 2 (was 2), D’66 1 (was 1) en GroenLinks 1.

Maanden

December

November

Oktober

September

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Februari

Januari