Historische schetsen

De Historische Vereniging Maassluis heeft in de loop der jaren vele bronnen onderzocht en daarover verhalen opgetekend. Ook in de toekomst zal dat blijven gebeuren. Een aantal van deze verhalen over de vroegere historie van Maassluis is opgetekend in het onderstaande boekje.

HISTORISCHE SCHETSEN VAN EN OVER MAASSLUIS
nr. 69 – november 2016


20172101 omslagboekje69Tweemaal per jaar publiceert de Vereniging een boekje met artikelen over de historie van Maassluis. Ongeveer de helft wordt gevuld met 'populairwetenschappelijke' artikelen waaraan onderzoek ten grondslag ligt. Verder bestaat een groot gedeelte uit waardevolle verhalen en herinneringen over Maassluis en Maassluizers en gedichten. Nieuw dit keer is de jaarrubriek die we toegevoegd hebben. We hebben geprobeerd een gebeurtenis uit het jaar 2015 in een historisch perspectief te plaatsen. Dit keer is het boekje dan ook aanzienlijk dikker. Maar liefst 96 pagina's leesplezier. Het boekje is voor niet-leden verkrijgbaar bij de HVM, via de heer P.Damsteeg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. (010) 591 98 71. Het boekje kost, exclusief verzendkosten, € 4,- .


Historische Schetsen nr. 69 van november 2016 is het laatst verschenen boekje in deze serie.
De inhoudsopgave staat hieronder en wilt u meer informatie over één van de laatste vier boekjes en/of enkele artikelen daaruit lezen, kies dan één van de onderliggende menuknoppen onder de menuknop 'Historische Schetsen' voor het desbetreffende boekje.Inhoud

pag. 1: Eerste digitale boek
pag. 2: Smitje de Smid 
pag. 10: Henk Fortuin - karakteristiek kunstenaar  
pag. 20: Meten en wegen
pag. 26: Kazematten in de Steendijkpolder
pag. 27: Archiefzorg in Maassluis
pag. 37: Maassluizers in bedelaarsgesticht de Ommerschans
pag. 43: ‘Waarschouwing’ voor verplichte dankbaarheid
pag. 46: Harde vorst in ‘t jaer 1658 (gedicht)
pag. 49: Werken als stoffeerder bij Oberreiter
pag. 54: Toon Udo en het Veerhuis
pag. 60: De Kouwe Cigaar
pag. 67: Bewoners van Maassluis in 1918
pag. 69: Een jeugd in Maassluis in de jaren ‘60
pag. 81: MVS
pag. 84: Reacties van lezers 
pag. 88: Speurneuzen gezocht
pag. 89: Maassluis 60 jaar geledenA0710.jpg

HVM ook op FaceBook

Go to top