Literaire Wandeling

Maarten ’t Hart noemt Maassluis “Mijn Vaderstad”. Hij werd er in 1944 geboren en bracht er tot 1963 zijn jeugd door. 1 keer per jaar, op de jaarlijkse boekenmarkt, organiseert de HVM een literaire wandeling die gebaseerd is op de boeken van Maarten ’t Hart en voert langs allerlei plaatsen die hij beschreven heeft in zijn romans. De wandeling duurt 2 uur en beslaat een ruim gebied waardoor er flink gewandeld wordt langs interessante plaatsen die wijd uit elkaar liggen. Onderweg komt ook de historie van de stad ruimschoots aan bod. De wandeling is geschikt voor rolstoelers. Tijdens de wandeling is er geen gelegenheid voor toiletbezoek of het kopen van eten & drinken.

In 2019 wordt de wandeling gehouden op 29 juni. Aanmelden kan digitaal.

De wandeling kost € 3,50 p/persoon. De betaling is met gepast geld bij aanvang van de wandeling. De wandeling gaat om 13.30 uur van start bij minstens 5 deelnemers. Deelnemers verzamelen zich bij Ervaar Maassluis Info, Nieuwstraat 2, 3141 AA Maassluis.
De literaire wandeling is ook mogelijk voor groepen op aanvraag. Dat kan op ieder moment van het jaar.

Deze wandeling is gebaseerd op het boekje ‘Mijn Vaderstad, een literaire wandeling in het Maassluis van Maarten ’t Hart’, geschreven door Gerry Hanneman-de Jong.

Contact

Coördinator stadsgidsen

Jan Schakel

stadswandelingen@histvermaassluis.nl