Te koop

Elke maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u terecht op de Zuiddijk 16 in Maassluis om onderstaande artikelen te verkrijgen of in te zien. Omdat niet iedereen in de riante omstandigheid verkeert om op dat tijdstip aan te lopen, kunt ook contact opnemen met de heer Piet Damsteeg Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. tel. (010) 5919871 of 06 49662000. Verder beschikken we over een aantal tweedehands boeken van en over Maassluis die u voor een 'historisch prijsje' kan aanschaffen. Misschien zit daar wel het boek bij waar u al jarenlang naar op zoek bent.
Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Klik op de plaatjes om ze te vergroten.

Boek en DVD over 400 jaar Maassluis
In 2014 vierden de inwoners van Maassluis de 400 jarige zelfstandigheid van de stad. Ter ere hiervan zijn er vele festiviteiten georganiseerd en een impressie van de geweldige sfeer is terug te vinden in een herinneringsboek 'Maassluis viert feest' . De DVD ‘Tussen Zilt en Zoet’ laat een tijdsbeeld van Maassluis zien met aandacht voor haar maritieme en historische karakter. Het boek en de dvd worden als een setje verkocht en zijn nog beperkt verkrijgbaar voor € 10,00.
 Boek en DVD
Atlas van Maassluis
Aan meer dan honderd kaarten is een zéér uitvoerige beschrijving en bestudering toegevoegd en het verhaal bij elke kaart laat een stukje van de geschiedenis van Maassluis zien.
Een unieke, eenmalige uitgave en leuk om weg te geven of te krijgen bij verjaardagen, jubilea en andere feestdagen. De oplage is gelimiteerd, dus op is op! Prijs € 39,50
 Atlas van Maassluis
Verdwenen industrie op 't Stort
Na 1916 was ’t Stort een uitgelezen locatie voor nieuwe bedrijven. Want er was sprake van uitbreiding van de Maassluise haven aan de andere zijde van de spoordijk. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de vestiging van nieuwe industrie in de Kapelpolder goed op gang. Rond 1950 verrees een aantal bedrijfshallen langs de spoorlijn aan de nieuwe weg die de naam Industrieweg kreeg. Sommige bedrijven die in Maassluis een nieuwe bloeiende industrie vestigden op ’t Stort zijn in 2014 geheel verdwenen. Slechts de herinnering blijft. Dit boekje helpt daarbij. 19 bedrijven komen aan de orde: waar zaten zij, wat produceerden zij en waarom zijn ze verdwenen? Het boekje kost € 4,00 en is verkrijgbaar bij de Historische Vereniging Maassluis zolang de voorraad strekt.
Verdwenen industrie op 't Stort
Stolpersteine lesbrief
De Stolpersteine lesbrief vertelt het verhaal van de twee Maassluise joodse families die in 1942 door de nazi's zijn weggevoerd. De lesbrief is ivm de Stolpersteine legging begin oktober verspreid over de Maassluise basisscholen voor de leerlingen van groep 8. De HVM heeft er een aantal extra laten drukken, deze zijn te koop voor € 4,00.
Atlas van Maassluis
Het dagboek van Hendrik Moerings
De katholieke Maassluise corsettenmaker die de periode van 1755 – 1799 als een levensverhaal voor zijn kinderen opschreef en op die manier ons een unieke kijk op de geschiedenis van onze stad naliet.  Ruim 100  pagina’s met schitterende foto’s en tekeningen in kleur en zwart/wit. Een must voor de liefhebber van  het verleden van onze stad.
De prijs van dit boek is € 20,00, voor niet leden € 25,00
Atlas van Maassluis
Historische Schakelingen
In 2013 verscheen deze jubileumuitgave met de verzamelde Historische Schetsjes die tussen 1998 en 2008 in De Schakel zijn verschenen. De leden van de HVM hebben het boek cadeau gekregen. Er zijn nog extra exemplaren te koop, het boek kost € 10,00.
Historische Schakelingen
De kadasterkaart
De kadasterkaart van Maassluis anno 1821 is verkrijgbaar voor € 7,50. HVM-vrijwilliger Wim Bergwerff hertekende de oude en beschadigde kaart uiterst nauwkeurig. De kaart wordt op normaal papier afgedrukt op A nul-formaat. 
Kadasterkaart Maassluis
Folder Stadswandelingen in Maassluis
De 'Historische Stadswandeling Maassluis' is voor € 2,50 te koop. Het boekje bevat een route die u kunt wandelen door de oude binnenstad van Maassluis. Bovendien bevat het veel historische informatie, geïllustreerd met afbeeldingen en een beknopte geschiedenis van Maassluis.
Folder stadswandelingen
Een cassette van wit karton met logo-opdruk van de HVM kunt u voor € 2,00 kopen. Hierin passen de boekjes op A5 formaat, zoals de HVM die uitgeeft.


 

 

 

57-19.jpg

HVM ook op FaceBook

Go to top