Collectiebank

Hieronder ziet u een link naar de HVM-Collectiebank. Met het aanklikken van deze link komt u in een andere omgeving waarbinnen u kunt kennisnemen van of zoeken in duizenden foto's, een aantal korte filmpjes, foto's van historische objecten, Historische Schetsen (boekjes) met verhalen over belevenissen van en met Maassluizers. U kunt ook samengebrachte collecties bekijken zoals ansichtkaarten, luchtfoto's en vissersschepen. U kunt vanuit verschillende invalshoeken zoektochten ondernemen met behulp van trefwoorden, categorie-indelingen, straatnamen, locaties, jaar, personen, etc..

Wanneer u heeft ontdekt wat u ermee kunt, blijft u gegarandeerd uren bezig.
Het opgenomen fotomateriaal is allemaal in categorieën ingedeeld en voorzien van een beschrijving.
Daarnaast heeft u ook nog de mogelijkheid op de foto's commentaar te geven of om ontbrekende gegevens aan te vullen. Ziet u bijvoorbeeld een vraagteken (?) boven een thumbnail staan, dan zijn wij nog op zoek naar aanvullende gegevens. 
Bij het beschrijven van een foto proberen wij zoveel mogelijk kenmerken aan de foto toe te voegen. Deze kenmerken laten zich kortweg samenvatten als Wie, Wat, Waar, Waarom en Wanneer, ofwel een beschrijving van personen, het onderwerp, de plaats, de gelegenheid en het jaar waarin of de datum waarop de foto is gemaakt.
In de tab 'Kent u' staan eveneens foto's waarover wij nog meer willen weten.
Maar wat u aantreft is nog lang niet alles. Veel materiaal moet nog worden bewerkt alvorens het ook kan worden toegevoegd. In totaal zullen vele duizenden foto's een plaatsje krijgen.
Aangezien het hier gaat om een vrijwilligersproject, zal een en ander nog wel wat tijd vergen. Desondanks is er voldoende reden om regelmatig terug te keren om te zien wat er dan weer allemaal is bijgekomen.
Wanneer u voor het eerst met de Collectiebank wordt geconfronteerd, oogt het nogal gecompliceerd. Later wordt dat beter omdat u de toegepaste structuur begint te begrijpen.
Maar om de eerste periode door te komen, is er een beknopte handleiding die u door de meest belangrijke functies zal leiden. 

U kunt deze handleiding hier downloaden

Met het bovenstaande in gedachten en gewapend met de handleiding kunt u via onderstaande link met een gerust hart eens rondkijken en komt u dan vooral nog eens terug.

 

coll bank01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

02-02-45.jpg

HVM ook op FaceBook

Go to top